Schengen informasjonssystem (SIS)


Hvis du er utvist fra Norge kan du også bli registrert i Schengen informasjonssystem (SIS). Da kan du heller ikke reise inn i andre Schengen-land.

Hvis du blir utvist, får du et innreiseforbud. Du kan ikke være i Norge så lenge innreiseforbudet ditt gjelder. Hvis du har et innreiseforbud til Norge vil UDI også bestemme om du skal få et innreiseforbud som gjelder for alle Schengenlandene. Da vil du bli registrert i datasystemet Schengen informasjonssystem (SIS).

De som er registrert i SIS kan ikke reise inn i eller oppholde seg i Schengen. Myndighetene i alle Schengenlandene kan sjekke hvem som er registrert i SIS. 

Hvis du er registrert i SIS, har du rett til å få vite hvilke opplysninger som er registrert om deg. Du kan ikke få informasjon om andre personer. 

Hvis du ønsker å få vite hvilke opplysninger som er registrert om deg, eller be om at uriktig informasjon blir rettet opp eller slettet, må du kontakte Kripos. Du finner mer informasjon om hvordan du gjør dette, og innsynsskjemaet som du må fylle ut på Kripos sine nettsider (eksternt nettsted).

Vil du hjelpe oss med å forbedre nettsiden?

Fant du det du lette etter?