Skal fornye Arbeidsinnvandring


For å beholde alle rettighetene dine er det viktig at du søker om fornyelse i god tid før oppholdstillatelsen din går ut.

Hvis du ikke har F-kode, må du gjøre dette

  1. Ventetiden for å få time hos politiet kan være veldig lang. Du må registrere søknaden i Søknadsportalen og bestille time hos politiet i god tid, minst tre måneder før oppholdstillatelsen din går ut. 
      
  2. Vanligvis må du møte opp til avtalt time hos politiet og levere dokumentene dine senest én måned før oppholdstillatelsen din går ut. Først da er søknaden din levert. Hvis du har en fornybar oppholdstillatelse og du søker i tide, kan du arbeide og oppholde deg i Norge som tidligere, helt fram til du får svar på søknaden. Dette gjelder selv om oppholdstillatelsen din går ut mens du venter.

  3. På grunn av koronasituasjonen får en del søkere ikke bestilt time hos politiet for å levere søknadspapirene i tide, selv om de har sendt selve søknaden elektronisk og betalt gebyret i god tid. Hvis du registrerer en søknad i Søknadsportalen minst sju dager før utløpet av oppholdstillatelsen, men første ledige time er etter at tillatelsen utløper, så har du likevel de samme rettighetene som tidligere.

Selv om du har søkt i tide, kan du få problemer med å reise ut og inn av Norge mens du venter på den nye tillatelsen din. Dette er fordi du ikke har et gyldig oppholdskort. Uten oppholdskortet kan du bli stoppet i grensekontrollen i andre land. Du kan også få problemer med å slippe inn i Norge igjen når du skal tilbake hit. 

Type oppholdstillatelse du har fra før

  • Faglært

  • Arbeidssøker

  • Utvekslinger, kultur- og organisasjonsarbeid

  • Russisk arbeider

behandlingstid

Ventetid

Sjekk hvor lenge du må vente for å få svar på en søknad om oppholdstillatelse for å arbeide.

Vil du hjelpe oss med å forbedre nettsiden?

Fant du det du lette etter?