Skal fornye Au pair


For å beholde alle rettighetene dine er det viktig at du søker om fornyelse i god tid før oppholdstillatelsen din går ut. Du skal også søke om fornyelse hvis du ønsker å bytte vertsfamilie.

Dette må du gjøre

  1. Tre måneder før oppholdstillatelsen din går ut bør du registrere søknaden din på Søknadsportalen og bestille time hos politiet. Det kan være flere ukers ventetid på å få time.
  2. Senest én måned før oppholdstillatelsen din går ut må du møte opp til avtalt time hos politiet og levere dokumentene dine. Først da er søknaden din levert.  

Da vil du fortsatt ha de samme rettighetene som tidligere til å jobbe, studere og så videre mens du venter på at vi behandler søknaden din. Du har disse rettighetene helt til du har fått svar på søknaden, selv om oppholdstillatelsen din går ut i mellomtiden. 

Selv om du har søkt i tide, kan du få problemer med å reise ut og inn av Norge mens du venter på den nye tillatelsen din. Dette er fordi du ikke har et gyldig oppholdskort. Uten oppholdskortet kan du bli stoppet i grensekontrollen i andre land. Du kan også få problemer med å slippe inn i Norge igjen når du skal tilbake hit. 

Krav til å fornye

behandlingstid

Ventetid

Sjekk hvor lenge du må vente for å få svar på en søknad oppholdstillatelse for au pair.

Vil du hjelpe oss med å forbedre nettsiden?

Fant du det du lette etter?