Skal fornye Au pair


For å behalde alle rettane dine er det viktig at du søkjer om fornying i god tid før opphaldsløyvet ditt går ut. Du skal også søkje om fornying viss du ønskjer å byte vertsfamilie.

Dette må du gjøre

  1. Ventetiden for å få time hos politiet kan være veldig lang. Du bør registrere søknaden på nett og bestille time hos politiet i god tid, minst tre måneder før oppholdstillatelsen din går ut.

  2. Vanligvis må du møte opp til avtalt time hos politiet og levere dokumentene dine senest én måned før oppholdstillatelsen din går ut. Først da er søknaden din levert. Hvis du har en oppholdstillatelse som kan fornyes og har møtt opp hos politiet og levert søknad om fornyelse senest en måned før din nåværende oppholdstillatelse går ut, har du de samme rettighetene som den nåværende tillatelsen din gir.

Du har fortsatt de samme rettighetene som tidligere til å jobbe, studere og så videre mens du venter på at vi behandler søknaden din. Du har disse rettighetene helt til du har fått svar på søknaden, selv om oppholdstillatelsen din går ut i mellomtiden. 

Selv om du har søkt i tide, kan du få problemer med å reise ut og inn av Norge mens du venter på den nye tillatelsen din. Dette er fordi du ikke har et gyldig oppholdskort. Uten oppholdskortet kan du bli stoppet i grensekontrollen i andre land. Du kan også få problemer med å slippe inn i Norge igjen når du skal tilbake hit. 

Krav til å fornye

behandlingstid

Ventetid

Sjekk hvor lenge du må vente for å få svar på en søknad oppholdstillatelse for au pair.

Fant du det du lette etter?