Neste uke åpner UDI et nytt ankomsttelt for flyktninger på Råde


Teltet skal gi bedre beredskap ved høye ankomster.

Publisert: 08.02.2024

Det døgnbemannede ankomstteltet, som ligger like ved dagens nasjonale ankomstsenter, er på 450 kvadratmeter og skal benyttes til ventesone, midlertidig innkvartering, kontorer og sikkerhetskontroll. Teltet er av samme type som benyttes av Forsvaret om vinteren. Oppstart av drift er satt til neste uke.

- Den nye løsningen frigjør kapasitet i dagens teltsal på det nasjonale ankomstsenteret samtidig som det gjør oss i stand til å tåle høye ankomster på en enda bedre måte. Dette er nøkterne, men robuste lokaler, som nå vil sørge for en mer smidig ankomstfase her på Råde. I tillegg sparer vi inn flere millioner kroner i året fordi den nye løsningen vil gi en mye mer effektiv drift samtidig som det reduserer behovet for venteinnkvarteringer, opplyser leder for Ankomst- og transittenheten i UDI, Vivian Ellingsen Gotaas.

Ved behov er det også mulig å overnatte i ankomstteltet som totalt har 68 sengeplasser. – Teltet er fortrinnsvis tenkt brukt bare til selve ankomstfasen, men ved behov har vi også en mulighet til å tilby overnatting til neste dag, opplyser underdirektør i Ankomst- og transittenheten, Sven Kristian Nissen.

Ankomstteltet er en midlertidig løsning. Det er gitt dispensasjon for å kunne benytte teltløsningen i to år, men varer Ukraina-krigen lenger vil UDI vurdere om det er mulig å forlenge driften utover dette.

Fant du det du lette etter?