Gi fingeravtrykkene dine og ansiktsfotoet ditt (biometri)


Når du møter opp hos politiet eller utenriksstasjonen for å levere søknaden din om oppholdstillatelse, reisedokument eller visum, må du gi fingeravtrykkene dine og ansiktsfotoet ditt hvis du er borger av et land utenfor EU/EØS.

Når du søker om oppholdstillatelse, må du i tillegg til fingeravtrykk og ansiktsfoto gi en elektronisk signatur som lagres i utlendingsregisteret.  

Biometri er fysiske kjennetegn som er unike for deg. Sammen med andre identitetsopplysninger, bruker vi biometrien for å bekrefte identiteten din. 

Du finner en oversikt over biometrien som du må avgi hos politiet eller utenriksstasjonen, basert på søknadstype og alder, lenger ned i denne saken. 

Hva gjør vi med informasjonen? 

Når vi får fingeravtrykkene dine og ansiktsfoto av deg, blir dette lagret i utlendingsregisteret. Når fingeravtrykk og bilde er lagret, kan politiet eller utenriksstasjonen søke i utlendingsregisteret for å se om du allerede er registrert i utlendingsregisteret.  Da kan vi også gjenbruke informasjonen og biometrien vi har lagret om deg, når saken din er ferdig behandlet. Det betyr at politiet i mange saker kan bestille oppholdskort til deg, uten at du møte opp på nytt hos politiet. Når saken din er ferdig behandlet, får du et vedtaksbrev med informasjon om du må møte opp hos politiet på nytt eller ikke. 

Oversikt over krav til biometriske kjennetegn for ulike søknader

  • Oppholdskort

  • Visum

  • Asyl

Vil du hjelpe oss med å forbedre nettsiden?

Fant du det du lette etter?