Politiets utlendingskontor er åpne med begrenset tilbud


Politiets utlendingskontor og Servicesentre for utenlandske arbeidstakere (SUA) har for tiden et begrenset tilbud på grunn av koronasituasjonen.

Publisert: 20.04.2020 - Sist endret: 26.10.2020

Det kan derfor være vanskelig å bestille deg time. For noen typer søknader vil det ikke være mulig å bestille time nå.

Du kan ikke møte hos politiet når du er i karantene

Hvis du må i karantene når du kommer til Norge (eksternt nettsted) så kan du ikke booke en time hos politiet før du har vært ti dager i karantene. Dette gjelder selv om du har fått beskjed om at du skal melde deg for politiet innen en uke etter innreise.

Hvis du er statsborger av et land utenfor EU/EØS og skal arbeide før du får oppmøte hos politiet så må du ta kontakt med UDI på telefon eller e-post for å melde fra om at du er i Norge og at du starter å arbeide. Du må likevel møte hos politiet for å bestille oppholdskort når dette blir mulig.

Slik bestiller du time

Du kan ikke kontakte UDI for å få time hos politiet.

Hvis du har levert en søknad gjennom Søknadsportalen, kan du følge med i Søknadsportalen til du finner tilgjengelig time for din sakstype.

Hvis du får en beskjed om at det ikke er noen ledige timer, eller du ikke ser noen knapp for å bestille time etter at du har åpnet søknaden din, så betyr det at det ikke er noen ledige timer, og at du må prøve igjen senere.

Informasjon om hvor du skal møte

politiet sine nettsider (eksternt nettsted) legger politidistriktene ut informasjon om hvor du skal møte opp når du får time og når nye timer legges ut.

Husk at du ikke kan møte opp hos politiet uten en avtale.

Følg med på beskjeder du får fra politiet

Hvis du har søkt om oppholdstillatelse kan du bli kontaktet av politiet og blir bedt om å laste opp dokumentasjon elektronisk i stedet for å møte hos politiet. Hvis politiet kontakter deg, skal du alltid følge veiledningen du får fra politiet. Du kan ikke kontakte politiet eller UDI og be om å få levere dokumentasjon elektronisk.

Vil du hjelpe oss med å forbedre nettsiden?

Fant du det du lette etter?