Informasjon om situasjonen i Sudan og søknader om opphold i Norge


På grunn av den alvorlige og uforutsigbare sikkerhetssituasjonen i Sudan er den norske ambassaden i Khartoum nå midlertidig stengt. 

Publisert: 27.04.2023

Den norske ambassaden i Khartoum er nå midlertidig stengt og kan ikke bistå med konsulær hjelp. Ambassaden tar ikke imot søknader om oppholdstillatelse. Den svenske ambassaden i Khartoum er også stengt, og det er derfor heller ikke mulig å søke om visum til Norge via Sverige nå. 

For spørsmål om søknader om visum og oppholdstillatelse i Norge, kontakt den norske ambassaden i Nairobi, som er ansvarlig knutepunktstasjon for søknader fra Sudan. Ambassaden kan kontaktes på e-post visum.nairobi@mfa.no.

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Sudan og oppfordrer norske borgere til å forlate landet. Det pågår fortsatt kamper i Khartoum og andre deler av landet. Fly, helikoptre og hard skyts er tatt i bruk i kamphandlingene. 

Du finner mer informasjon fra Utenriksdepartementet på deres side med Spørsmål og svar for norske borgere i Sudan (eksternt nettsted).

Norske borgere som ønsker bistand eller kontakt med norske myndigheter, oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no eller via UDs app "Reiseklar". Norske borgere i Sudan kan også kontakte UDs operative senter på e-post 247@mfa.no eller telefon +47 23 95 00 00.

Vil du hjelpe oss med å forbedre nettsiden?

Fant du det du lette etter?