UDI oppretter midlertidig mottak i Larvik


UDI oppretter et midlertidig asylmottak i Larvik fra 1. mai med plass til inntil 200 beboere.

Publisert: 22.04.2020

Bakgrunnen for opprettelsen av et midlertidig mottak er behovet for å redusere beboertettheten i mottak på Østlandet. Dette for at UDI skal kunne ivareta de generelle smittevernreglene som gjelder i samfunnet på grunn av koronaviruset.

- I samråd med helsemyndighetene er det bestemt at vi trenger større plass rundt beboerne i våre mottak. I tillegg må vi rigge mottakene slik at de har rom for eventuelle beboere i isolasjon eller karanteneEn av løsningene på dette er å opprette et nytt mottak i østlandsområdet, sier avdelingsdirektør Borghild Fløtre i UDI.

UDI utlyste derfor i påsken en hastekonkurranse mellom dagens leverandører for å opprette et nytt mottak i maksimum tre timers kjøreavstand fra ankomstsenteret i Østfold. Det kom inn tre tilbud i konkurransen.

Det er stiftelsen Sana som skal drive mottaket. Når det starter opp 1. mai, vil det i første omgang være friske beboere fra andre mottak på Østlandet som flytter inn. Mottaket vil også motta nyankomne asylsøkere som har vært i 14 dagers karantene i ankomstsenteret.

Kontrakten har en lengde på seks måneder med en opsjon på ytterligere to måneder. Den kan forlenges utover det hvis myndighetspålagte restriksjoner gjør det nødvendig.

Vil du hjelpe oss med å forbedre nettsiden?

Fant du det du lette etter?